domingo, 21 de julio de 2013

29 VS 27,5Després de 8 mesos amb la Giant, ja puc dir quines son les meves impressions pel que fa a les 29er!
 
Primer de tot diré que van de conya! la tracció és el seu punt fort, les pujades enpinades el seu punt feble, al principi costa acostumbrar-si, la pedalada a de ser més forta, i això implica un major desgast muscular, que passat en quilòmetres es tradueix en cansament! un cop llençada...apareix el factor inercia, la força es veu compensada en un moviment més ràpid! explicaria moltes coses més, però perquè enrollar-me si a aquestes alçades ja se'n a parlat molt i és evident que les 29 son ideals per terrenys díficils, a les  trialeres i al pla. El que tinc clar és que no descarto tornar-hi en un futur! però ara tinc curiositat per prova una cosa nova, una cosa que no està ni tan de moda com les 29, ni tan passat com les 26...
 
La 27,5 em sembla que donarà molt que parlar...de fet! jo, m'he tirat a la piscina! i tot i que no l'havia provat, ja la tinc a casa!! és tracta d'una Scott Scale 710 edició limitada Nino Shurter! només s'en han fet 200, a Espanya n'han arribat 20, i d'aquestes 20, 2 han caigut a la comarca de Lleida!! el cuadre està fabricat amb el millor carbono de la marca, i té un pes que no arriba als 10kg!
 
 
 
 
 Aquest cap de semana l'he tret a passejar, i m'he caigut de cul al veure com reacciona! quan t'hi pujes esperes trovar-te amb una roda petita, ja que vens d'una roda molt gran, però no és aixi, quan pedalejes per primer cop ja es nota la diferència, fent menys força, la bicicleta ja és mou i quan es tracta de fer una accelerada, un sol gest de força ja fa canviar la velocitat...en terreny puja-baixa és una maravella, amb una cadència còmoda ja va molt ràpida, i quan toca apretar, la bici surt com un cohet, cosa que amb la 29 resulta més difícil... les pujades fortes son el seu plat fort, amb una cadència més ràpida i més àgil puja sobrada i el cansament és menor!
Ara arribem a les trialeres! aqui és on hi havia el dubte...encara no he tingut molt temps per a donar una opinió del tot certa en aquest camp, però les sensacions son molt bones, i és que s'asembla més a la 29 que a la 26, tot i que és indiscutible que la primera dona més seguretat! 
 
És molt aviat per dir-ho, però em sembla que la 27,5 s'adaptarà millor a les meves necessitats, i tindrà les ventatges de les dos altres, però amb menys defectes!! i és que segur que els petits errors als llocs tècnics es veuran compensats a les fortes pujades i a les rutes llargues i cansades...
 
 

2 comentarios:

  1. Ep! Hola Albert,soc el Paco,ja et tinc fitxat al meu blog,en els enllaços de la dreta.
    Salut!!
    www.zurruletas.blogspot.com

    ResponderEliminar
  2. Perfecte, ara ja ens tenim fixats! estem amb contacte, Gràcies Paco!

    ResponderEliminar